Heb jij minimaal 5 jaar werkervaring in het fiscale veld, een journalistieke pen en een neus voor fiscaal nieuws? Wil jij meewerken aan Vakstudie Nieuws en het vergroten van het onderscheidende karakter van TaxLive, het grootste fiscale platform in Nederland? Word dan Vakredacteur Tax & Accounting bij Wolters Kluwer!

In deze functie ben je in staat om ingewikkeld fiscaal bronmateriaal (ook in het Engels) te vertalen naar korte, heldere teksten voor Vakstudie Nieuws en TaxLive. Hierbij zijn eigen geschreven berichten een belangrijk onderdeel voor onze fiscale portal TaxLive.

 

Je verricht journalistiek werk waarbij je wordt geleid door de actualiteit en je netwerk. Je schrijft door middel van ‘hoor en wederhoor’ inhoudelijke fiscale nieuwsberichten. Je helpt mee aan het verder ontwikkelen van de formule van TaxLive door regelmatig met eindgebruikers te praten en de markt te volgen. Daarnaast ben je actief op social media en promoot je eigen berichten. Je vindt het leuk om het fiscale veld (wetenschappers, politici) te benaderen voor actualiteiten en nieuws.

 

In deze functie maak je onderdeel uit van een professioneel team van 2 collega’s in Deventer en 3 collega’s in Alphen aan den Rijn.

 

Wat ga je doen?

·   Dagelijks leveren van interessante nieuwsitems voor Vakstudienieuws en TaxLive met als basis de (openbare) fiscale bronnen, zoals de Hoge Raad, Rechtbanken, uitingen van beroepsorganisaties en wet- en regelgeving;

·   Zelf schrijven van de nieuwsitems en het coördineren en begeleiden van een extern team van 8 auteurs;

·   Bewaken en nakomen van de strakke dagelijkse planning en deadlines binnen Vakstudie Nieuws;

·   Actief volgen en gebruikmaken van social media;

·   Op basis van de gebruikersstatistieken van TaxLive maak je keuzes over content creatie en adviseer je de Hoofdredacteur van TaxLive. Dit kan ook een aanpassing van de redactionele formule betekenen;

·   Delen van je verworven kennis binnen de organisatie, zoals met je collega’s van de vakredactie en de redactie van onze fiscale portal TaxLive.

 

Wie ben jij?

·   Je bent fiscaal geschoold op WO-niveau;

·   Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring in het fiscale vakgebied en je hebt de beschikking over een netwerk binnen de fiscale branche;

·   Redactionele ervaring is een pré, hiervoor heb je uitstekende taal- en schrijfvaardigheden nodig en ben je in staat om bondig te schrijven;

·   Je bent digital minded en hebt affiniteit met data.

 

Als persoon is het voor jou vanzelfsprekend dat je ‘in het nieuws’ zit. Je bent flexibel en kan hierdoor snel schakelen. Stressbestendigheid is noodzakelijk om te kunnen slagen in deze rol. Je bent organisatorisch sterk en hierdoor goed in staat om een realistische planning te maken.

 

Wat bieden wij?

Wij zijn een beursgenoteerd bedrijf en een financieel gezonde organisatie met sterke producten en mooie diensten. Ruim 80% van onze omzet komt inmiddels uit digitale producten en oplossingen en deze ontwikkeling gaat verder! Je werkt in een professioneel team, waarbij een goede sfeer en collegialiteit centraal staan. Als professional ben je een onderdeel van dit team, deel je kennis en ervaring en help je elkaar om actueel en scherp te blijven. Wolters Kluwer is altijd op zoek naar goede mensen zoals jij. Hier investeren we ook in. Ons doel is een samenwerking op lange termijn, zowel met onze medewerkers alsook met onze klanten.

 

Naast een goed salaris bieden wij jou:

·   Een 36-urige werkweek;

·   Een interessante winstdelingsregeling;

·   Een laptop van de zaak;

·   Een mooie bijdrage aan je pensioen (als werkgever leggen wij 2/3 in);

·   Goede mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling en groei, zowel in Nederland als in het buitenland;

·   Een baan met uitzicht op een vast dienstverband.

 

En verder… Een jaarlijkse sportdag, een knallend eindejaarsfeest, gratis healthy snacks en vooral veel werkplezier!

 

We zijn er trots op om voor het vierde jaar op rij erkend te worden als Top Employer in Nederland. Ben je nieuwsgierig waarom? We gaan graag met je in gesprek om je hier meer over te vertellen!

 

De standplaats voor deze functie is Deventer of Alphen aan den Rijn. Omdat het team over twee vestigingen is verdeeld, vragen we je 1 dag per week op de andere vestiging te werken. Daarnaast behoort thuiswerken ook tot de mogelijkheden.

 

.   Go to company website to apply   .

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
INTERESTING ARTICLES